De Amsterdamse én Ethiopische Meba Erifera is de drijvende kracht achter Addis Coffee. Al een tijd liep zij met het idee rond koffie uit haar moederland te importeren. In Ethiopië ligt tenslotte de oorsprong van de wilde arabica-koffie en miljoenen mensen zijn betrokken bij de koffieproductie. Ethiopiërs zijn dol op koffie. Ongeveer de helft van de koffie-oogst wordt binnenlands geconsumeerd. In de steden ontkom je niet aan het drinken van een macchiato in de talrijke patisseries. Het land heeft bovenal een levendige traditie van koffiebereiding waarbij koffiebonen worden gebrand op houtskool, fijn gestampt in een vijzel en vervolgens wordt gekookt in een klei-koffiepot, de djebenna. Elke keer weer opnieuw, voor één pot verse koffie. Zoveel tijd en devotie voor een kopje koffie verwacht ze niet van de Nederlandse koffiedrinker. De koffie die ze verkoopt zou het echter wel verdienen!


The heart behind Addis coffee is Meba Erifera. Born and raised in Ethiopia and now a true Amsterdamer. It has been her long beloved dream to bring the religion of Ethiopian coffee to the Dutch. After all Arabica coffee originated from Ethiopia! Millions of Ethiopians are involved in coffee production and it can be said no ones loves their coffee more than the Ethiopians! About half of the coffee crop production is consumed domestically. The country has a beautiful tradition of how they prepare their coffee; the beans are roasted on charcoal, pounded in a mortar and then boiled in a clay coffee pot called 'the djebenna'. This ritual is for the preparation of just one pot of coffee. Where else can you find such devoted coffee drinkers?! Meba hopes to bring such devoted coffee love to the Dutch. Such quality deserves thought and care in the preparation.